Huidzorg

Hoe krijg je een gelijkmatige en langdurige bruine teint?

BEAUTYCOS begeleidt je naar een geweldige bruine teint zonder dat je tijd in de zon hoeft door te brengen. We presenteren onze favoriete zelfbruiners en bronzers en geven tips over hoe je de bruine teint krijgt die je wilt. Voor het zelfbruinen Voordat je je zelfbruiner gaat gebruiken, is het een goed idee om een […]

BEAUTYCOS begeleidt je naar een geweldige bruine teint zonder dat je tijd in de zon hoeft door te brengen. We presenteren onze favoriete zelfbruiners en bronzers en geven tips over hoe je de bruine teint krijgt die je wilt.

Voor het zelfbruinen

Voordat je je zelfbruiner gaat gebruiken, is het een goed idee om een basis te creëren zodat de huid niet droog wordt, want dit kan leiden tot een ongelijkmatige bruine teint.

Zorg er dus voor dat je een rijke bodylotion gebruikt na het baden in de dagen ervoor. Als je je vooraf moet scheren, raden we je aan om dit minstens 24 uur van tevoren te doen.
Daarnaast is het belangrijk om de huid te scrubben om dode huidcellen te verwijderen en ervoor te zorgen dat het huidoppervlak glad is.

Gebruik een goede lichaamsscrub, bij voorkeur de dag ervoor, zodat de huid klaar is voor de zelfbruiner. Zorg er vooral voor dat je droge plekken zoals knieën en enkels goed schoonmaakt.

Dingen om te onthouden

ZELFBRUINER ALLEEN AANBRENGEN OP EEN GEHYDRATEERDE HUID.
SCHrob de huid de dag ervoor grondig.
VERDEEL DE ZELFBRUINER GELIJKMATIG OVER HET LICHAAM
VERGEET NIET JE HANDEN TE WASSEN ALS JE KLAAR BENT.
Bouw de kleur op over meerdere rondes

Zo’n zelfbruiner!

Volg deze stappen en je bent in de beste positie om een geweldige bruine kleur te krijgen met zelfbruiner. Zorg ervoor dat het lichaam volledig droog is voor gebruik en begin met lange, gelijkmatige bewegingen in dunne lagen. We raden aan om een applicatiehandschoen te gebruiken om verkleuring op de handen te voorkomen.

Zelfbruiner stap voor stap

Begin met de benen en werk de zelfbruiner in met ronddraaiende bewegingen. Besteed speciale aandacht aan je voeten en knieën. Hier is het belangrijk dat het product gelijkmatig en goed verdeeld is. Denk eraan, tussen de tenen! Werk vervolgens langs het lichaam omhoog naar de armen.
Hier begin je aan de buitenkant en werk je het product langzaam naar de binnenkant van de armen en oksels. Meestal zijn de armen lichter dan de rest van het lichaam, dus we raden aan om wat bodylotion te mengen met je zelfbruiner. Hetzelfde geldt als je je handen moet invetten.

Als je klaar bent met het aanbrengen van het product, moet je je knieën en ellebogen afvegen met een vochtige doek en de nagels van je handen en tenen schoonmaken zodat je geen verkleuring ziet. Als je een intensere kleur wilt, moet je minstens 10 minuten wachten voordat je opnieuw begint.

Wacht 8-12 uur voordat je gaat douchen en overtollige kleur afspoelt.

Onthoud je gezicht

Net als op het lichaam is het aan te raden om het gezicht te scrubben voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Onthoud dat er zelfbruiners zijn die speciaal ontworpen zijn voor het gezicht, omdat de huid hier dunner is dan op het lichaam.

Wees voorzichtig rond de haarlijn zodat het haar niet verkleurt. Het voordeel is dat je crème op de haarlijn kunt aanbrengen, die je vervolgens gemakkelijk kunt verwijderen. Wees voorzichtig rond de ogen en oogleden zodat je hier slechts een dun laagje aanbrengt.

Verwijder vervolgens het product van de wenkbrauwen met een wattenstaafje.

NA DE ZELFBRUINER

WE RADEN JE AAN OM MINSTENS 20-60 MINUTEN TE WACHTEN VOORDAT JE HET KLEDINGSTUK AANTREKT, ANDERS LOOP JE HET RISICO DAT DE KLEUR LOSLAAT VAN HET KLEDINGSTUK EN ONGELIJKMATIG OP DE HUID KOMT TE LIGGEN. KIES VOOR LOSZITTENDE KATOENEN KLEDINGSTUKKEN DIE GEMAKKELIJK TE WASSEN ZIJN.
Bekijk hier ons uitgebreide assortiment Tan-Luxe zelfbruinende producten.