Een combinatie van natuur en wetenschap. Hoe het merk ontstond was toeval. Op een dag in 1974 liep een man genaamd Flemming Nørgaard een restaurant in Kopenhagen binnen en kreeg een pittige maaltijd voorgeschoteld.
Vanaf die dag begon zijn leven te veranderen en begon een nieuw hoofdstuk. Flemming Nørgaard was professor aan de Universiteit van Kopenhagen. Na een lang actief arbeidsleven begon hij zich onwel te voelen. Hij ging naar de dokter, maar kon niets definitiefs vinden. De conclusie was dat hij het rustig aan moest doen en moest rusten. Maar sinds de pittige maaltijd die hij in een restaurant had gegeten, voelde hij zich beter.
De volgende dag voelde hij zich nog steeds goed, dus hij wist dat het met dat eten te maken moest hebben. Er was niets anders dat deze verandering kon verklaren. Hij begon de ingrediënten van de maaltijd te onderzoeken en ontdekte welke kruiden en specerijen in het gerecht waren gebruikt. Vanaf dat moment begon hij combinaties van kruiden en vitaminen te maken zodat anderen ook hun welzijn konden verbeteren en een positieve ervaring konden hebben. In de jaren 1970 was er nog niet veel bekend over het verband tussen voedingsbestanddelen en gezondheid. Flemming Nørgaard was een van de eersten in Denemarken die dit ontdekte.
Hij had een vurige geest die in zijn ontdekking geloofde, en zo ontstond Longo Vital.
Validate your login
Inloggen