Huidzorg

Zonneverzorgingsgids voor de hete zomerdagen

De zomer komt eraan en we kijken ernaar uit om de hitte in te gaan en van de zon te genieten. We weten het allemaal: “Vergeet je zonnebrandcrème niet! Maar welke moet je gebruiken en hoe zorg je ervoor dat je lichaam, gezicht en haar allemaal beschermd zijn? Lees verder en wij geven je goede […]

De zomer komt eraan en we kijken ernaar uit om de hitte in te gaan en van de zon te genieten. We weten het allemaal: “Vergeet je zonnebrandcrème niet! Maar welke moet je gebruiken en hoe zorg je ervoor dat je lichaam, gezicht en haar allemaal beschermd zijn? Lees verder en wij geven je goede tips voor een optimale bescherming tegen de zon – zonder dat je bruin wordt. Onze zonverzorgingsgids laat je ook kennismaken met onze favoriete zonverzorgingsproducten die onmisbaar zijn op een warme en zonnige zomerdag.

Welke beschermingsfactor?

De vuistregel voor de hoeveelheid zonnebrandcrème voor gezicht en hals is een halve theelepel. Gebruik een theelepel voor elke arm en been. Breng een hoeveelheid gelijk aan een borrelglas of espressokopje aan op de rug, borst en buik.

Qua factor raden we je aan om minstens factor 15 te gebruiken – zowel in de lente als in de zomer. Aan de andere kant, als je de zon en hitte van het zuiden wilt opzoeken, raden we je aan factor 20, 30 of 50 te gebruiken.
Als het gaat om het verschil tussen factoren, gaat het er vooral om hoe lang het duurt om je huid opnieuw in te smeren. Een factor 15 moet veel vaker worden ververst dan een factor 30.
Factor heeft ook te maken met UV-bescherming, dat is het filter dat beschermt tegen de UV-stralen van de zon en schade aan de zon/huid voorkomt. Gebruik altijd een hogere factor op blootgestelde delen zoals het gezicht, de borst, schouders, handen en nek om schade door de zon te voorkomen. Kies ook altijd een zonnefactor die zowel UVA- als UVB-bescherming biedt om ervoor te zorgen dat de huid optimaal beschermd is.


Zonverzorging voor het gezicht

Zonnebrandcrème voor gezicht en lichaam beschermt in gelijke mate. De huid van het gezicht is echter gevoeliger dan die van het lichaam. Daarom heb je voor je gezicht een crème nodig die milder is dan voor je lichaam.
Wij raden Australian Gold aan. Deze zonnebrandcrème is dermatologisch getest, parabeenvrij en vooral hypoallergeen voor de gevoelige huid. De zonnecrème beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Premium Coverage trekt snel in de huid, zodat je klaar bent om in het water te springen of te zonnebaden. Het product bevat onder andere aloë vera en vitamine E, wat zorgt voor de best mogelijke bescherming en verzorging van je huid. De huid blijft zacht en gehydrateerd.
Als je niet kunt wachten om op natuurlijke wijze kleur te krijgen, heeft Australian Gold ook een zonnebrandcrème met een bruiningsbevorderend effect ontwikkeld genaamd Coverage Faces SPF 45 M/Selftan, waarmee je geleidelijk kleur kunt opbouwen terwijl je zonnebaadt. De zonnebrandcrème bevordert de kleur en geeft de huid een goudkleurig en natuurlijk resultaat.

Als je extra bescherming wilt voor gevoelige plekken waar je sneller verbrandt, heeft Australian Gold een Face Guard ontwikkeld. De Face Guard Stick is waterproof, zweetbestendig en olievrij, waardoor hij ideaal is voor wintersport. Als je tatoeages hebt die extra bescherming tegen de zon nodig hebben, is deze stick perfect.

Zonverzorging voor het lichaam

Als je een zonnebrandcrème wilt die snel in de huid trekt en beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen, dan is Spray Gel Sunscreen van Australian Gold misschien iets voor jou.
Dit is een pompbare zonnebrandcrème in sprayvorm die gemakkelijk aan te brengen en uit te smeren is op het lichaam. Het product bevat onder andere aloë vera, vitamine E, Australische tea tree olie en extract van zonnebloempitten, wat ervoor zorgt dat de huid beschermd en verzorgd wordt in de zon. Daarnaast heeft het product een heerlijke exotische geur die je kan doen denken aan een tropische vakantie. De zonnespray is verkrijgbaar in de factoren 6, 10, 15 en 30.
Als je niet kunt wachten tot de zon je de kleur geeft die je wilt, kun je Australian Gold Spray Gel Sunscreen M/Selftanner gebruiken. Dit is een zonnespray met direct bronzereffect die je direct een tijdelijke bruine kleur geeft. Het product bevat natuurlijke caramel zelfbruiner die zorgt voor een donkerdere kleur, terwijl het SPF-gehalte de huid beschermt tegen de zon.

Zonverzorging voor het haar

Naast het lichaam en het gezicht is het ook belangrijk om het haar te beschermen tegen de zon. Als gevolg van blootstelling aan de zon kan het haar droog worden en van kleur vervagen. Met Sun Reflects UV Protect Spray van Goldwell krijg je een voedende spray die zowel voorkomt als het door de zon aangetaste haar bestrijdt. Het product hydrateert niet alleen het haar, maar heeft ook een ingebouwde kleurbescherming om ervoor te zorgen dat de zon de haarkleur niet vervaagt. Spray het product in handdoekdroog haar en masseer het goed in het haar. Spoel het product niet uit.

Zonverzorging voor de lippen

Veel mensen vergeten vaak dat de lippen ook speciale verzorging nodig hebben in de zon. De huid van de lippen is, net als die van het gezicht, kwetsbaarder dan die van de rest van het lichaam. Houd je lippen gehydrateerd en zacht met een lippenbalsem die zowel hydrateert als beschermt tegen de zon. Lip Balm SPF 30 van Australian Gold is gemakkelijk mee te nemen en biedt de perfecte bescherming voor lippen in de zon. De lippenbalsem beschermt de lippen met zijn hoge factor en zorgt voor extra vocht terwijl hij een verzachtend effect heeft.

Goede tips voor zonnebaden en verzorging

Zoek een zonverzorgingsproduct dat bij je huidtype past
Gebruik je zonverzorgingsproducten slechts één seizoen en kijk op de verpakking om te zien hoe lang het product na gebruik nog meegaat
Gebruik altijd een hogere factor op blootgestelde delen zoals het gezicht, de borst, schouders, handen en nek om schade door de zon te voorkomen.
Kies ook altijd een zonnefactor die zowel UVA- als UVB-bescherming biedt, zodat je huid optimaal beschermd is.
Blijf over het algemeen zo min mogelijk in de zon tussen 12.00-15.00 uur.
Gebruik altijd een waterproof zonnebrandcrème als je veel zweet of gaat zwemmen – vergeet niet om je na het baden opnieuw in te smeren.

Gebruik altijd zonnebrandproducten, hoe bruin je ook bent.
Blijf niet te lang achtereen in direct zonlicht
Smeer je 20 minuten voor je in de zon gaat in met zonnebrandcrème

  • Doe de zonnebrandcrème in de schaduw als je op het strand bent. Als de zonnebrandcrème aan grote hitte wordt blootgesteld, verliest hij na verloop van tijd zijn werking.