Kinderen

Zachte verzorging van de baby

Arp is een roosachtige aandoening die veel baby’s op hun hoofdhuid hebben. Gelukkig is het zowel gemakkelijk als plezierig om de hoofdhuid van je baby te verzorgen en vrij van littekens te worden. En nog belangrijker, het kan zonder veel agressieve chemicaliën.

Arp is een roosachtige aandoening die veel baby’s op hun hoofdhuid hebben. Gelukkig is het zowel gemakkelijk als plezierig om de hoofdhuid van je baby te verzorgen en vrij van littekens te worden. En nog belangrijker, het kan zonder veel agressieve chemicaliën.

Veel baby’s krijgen in de eerste maanden littekens en bij sommige kinderen is het een terugkerend verschijnsel. Roos is een verzameling dode huidcellen op de hoofdhuid die vrij onschuldig is, maar lichte jeuk kan veroorzaken. Veel ouders willen de jeuk ook behandelen, want door de geelbruine roos kan de baby het vuil op de hoofdhuid zien – vooral als het kind nog niet veel haar heeft. Hoewel arp na verloop van tijd meestal vanzelf verdwijnt, is het een heel goed idee om het proces op gang te brengen en mogelijke storingen te voorkomen.

Hoe behandel je Arp?

Hoewel kleine baby’s niet elke dag in bad hoeven, genieten veel ouders en hun kinderen van een avondbad als onderdeel van de verwenroutine. Het avondbad (of eender welk bad) is een mooie gelegenheid om Arp te verwennen, en het kan echt ontspannend zijn.

Tip: Vergeet niet alles klaar te hebben voordat u met het baden begint. Zoals u weet, mogen baby’s niet alleen in bad, dus een beetje voorbereiding is essentieel voor een stressvrije en aangename sessie.

Sådan behandles arp hos babyer.

Maak het haar en de hoofdhuid van de baby nat of was ze. De eerste stap is om de roos wat te verzachten.

Breng een beetje olie of zachte shampoo/conditioner aan op de hoofdhuid van de baby zonder deze uit te wassen.

Gebruik een kam of borstel om de hoofdhuid van de baby voorzichtig te kammen. Ga in verschillende richtingen en in zachte cirkels. Het doel is om dode huidcellen los te maken van de huid – niet om de levende huid te scheuren of te irriteren.

Ga voorzichtig te werk en bewerk het oppervlak zonder sterke druk uit te oefenen. Als u een kam gebruikt, kunt u deze het beste opzij leggen, zodat u bijna met de zijkant van de kamtanden kamt.

Droog de hoofdhuid van de baby grondig af met de handdoek en zorg ervoor dat de hoofdhuid lucht krijgt. Een constant vochtige hoofdhuid leidt alleen maar tot meer littekens, dus wacht met het mutsje als dat kan.
Gebruik een haardroger op de koelste stand om het drogen te versnellen.

Tip: In plaats van in bad kunt u de hoofdhuid gemakkelijk behandelen terwijl de baby in een luie stoel zit of op een speelkleed ligt. Leg een handdoek onder het hoofd, zodat de stoel of het tapijt niet vettig of vlekkerig wordt.

Je hebt het volgende nodig:

U kunt bakolie of een babyvriendelijke shampoo of conditioner gebruiken om het haar zachter te maken. Als je een bakolie gebruikt, zorg er dan voor dat die er goed uitspoelt. Een goede kam of plastic borstel is ook essentieel bij het losmaken van de arp. Het belangrijkste is dat de haren of tanden van de kam niet zo rond zijn dat ze geen grip hebben.

Arp kan behandles med shampoo, balsom og olie.
Onze favorieten voor baby’s hoofdhuidverzorging (vanaf links): Original Sprout Children’s die zacht genoeg is om op de huid te blijven, Milk & Co Baby Shampoo, die zowel het haar wast als de hoofdhuid verzorgt, Milk & Co Baby Sleepy Bubs Massage Oil, die een kalmerend effect heeft op huid en baby, en The Organic Pharmacy Massage Oil Mother & Baby, waarvan zowel kind als ouder zullen genieten.

Het kost tijd om van Arp af te komen

Vergeet niet dat je baby niet met één behandeling van littekens af kan komen. Sommige kinderen kunnen binnen een week littekenvrij zijn. Andere kinderen zijn misschien pas helemaal littekenvrij als ze eruit groeien.

Richt je in plaats daarvan op het behandelen van een beetje elke dag om het laag te houden.

Het lijkt misschien overbodig om het haar van uw kind nog kort te borstelen, maar het is echt gezond voor de hoofdhuid en voorkomt littekens.

Hårbørster til behandling af arp.
Borstels die de hoofdhuid stimuleren (vanaf links): de Wet Brush Mini die geweldig is voor verward haar, de Mason Pearson luxe borstel van natuurlijk zwijn en de cultfavoriet Tangle Teezer.
Intensiv behandling af arp imens barnet hviler eller sover.

Intensieve behandeling van arp

Als de baby er erg aan toe is en u de behandeling wilt versnellen, kan het een heel goed idee zijn om een beetje olie of conditioner ’s nachts of een paar uur op de hoofdhuid van de baby te laten zitten. Het helpt de roos te verzachten. In de ochtend (of als je zo lang hebt gewacht) kun je de hoofdhuid kammen volgens dezelfde instructies als hierboven.

Vergeet niet dat u bij twijfel over de juiste behandeling voor uw kind altijd uw arts om advies moet vragen.

Veel succes met de behandeling!