Huidzorg

Wat is Blue Light/HEV?

Is uw tablet gevaarlijk? Krijg je rimpels van het werken achter de computer? In dit bericht bekijken we wat blauw licht met je huid doet en geven we je tips en trucs over wat je kunt doen om je huid te beschermen tegen blauw licht. In dit artikel vestigt onze schoonheidsspecialiste Camilla je aandacht op […]

Is uw tablet gevaarlijk? Krijg je rimpels van het werken achter de computer? In dit bericht bekijken we wat blauw licht met je huid doet en geven we je tips en trucs over wat je kunt doen om je huid te beschermen tegen blauw licht.
In dit artikel vestigt onze schoonheidsspecialiste Camilla je aandacht op het onderwerp blauw licht en presenteert ze geselecteerde huidverzorgingsproducten die precies daartegen beschermen.

Blauw licht tast zowel onze huid als onze ogen aan en kan zowel grote als kleine schade toebrengen aan de huid en het netvlies.
Het kan ook bijdragen tot vroegere huidveroudering.
Als u zich zorgen maakt over vroegtijdige huidveroudering, is het vermijden van UVA- en UVB-stralen niet langer voldoende. Studies tonen aan dat blauw licht van zowel de zon als de elektronische apparaten die u gebruikt ook schadelijk kan zijn voor uw huid.
Door het frequente en langdurige gebruik van smartphones en computerschermen worden we nu veel meer blootgesteld aan blauw licht dan vroeger alleen door de zon.
Het is bewezen dat je tijdens een dienst van 8 uur, 4 dagen per week, aan evenveel blauw licht wordt blootgesteld als wanneer je 20 minuten in de felle middagzon zou zitten.

Blue Light/HEV

Blauw licht, ook wel zichtbaar hoogenergetisch licht genoemd, wordt niet alleen geproduceerd door uw smartphone of computerscherm. Het licht wordt ook geproduceerd door de zon, net als UV-licht.

Blauw licht ligt in het midden van het lichtspectrum tussen UV-stralen en infrarood licht.

De golflengten van blauw licht zijn lang niet zo agressief als die van UV-stralen, maar ze dringen wel dieper in de huid door. Sommige onderzoekers beweren dat blauw licht minstens evenveel schade aanricht als vrije radicalen.

Daarom is het belangrijk erop te wijzen dat we buiten veel meer aan de zon worden blootgesteld dan binnen wanneer we voor onze schermen zitten. Dit betekent echter niet dat we niet moeten reageren op de blootstelling van elektronische apparaten.

turned-on flat screen monitor and wireless keyboard

Vroegtijdige huidveroudering

Vrije radicalen

Vrije radicalen zijn niet zichtbaar, maar ze zijn een verschijnsel waar de meeste mensen wel eens van gehoord hebben, vooral degenen die veel aan huidverzorging doen.
Kort gezegd is een vrije radicaal een uit balans geraakte en chemisch instabiele molecule die schadelijke effecten kan hebben en in verband wordt gebracht met een aantal ziekten.

We horen meestal over vrije radicalen in verband met roken, zonnestralen, vervuiling en andere elementen die de basis vormen voor vroegtijdige huidveroudering.

Het zijn de vrije radicalen die mede verantwoordelijk zijn voor de tekenen van huidveroudering. Wanneer de vezels in de huid afbreken, leidt dit tot een lossere en minder volumineuze huid, wat maar weinig mensen te vroeg in hun leven willen meemaken.

Gelukkig is er een wapen waarmee we de afbraak van onze cellen kunnen bestrijden.

Antioxidanten

Antioxidanten neutraliseren het negatieve effect van vrije radicalen op de huid. Ze zitten onder andere in je voeding en via de supplementen die je inneemt.
Ze zitten ook in fruit, groenten en noten. Je kunt je huid en je lichaam tegelijkertijd verzorgen door je voeding aan te passen. Daarnaast betekent het ook dat je je huidverzorging kunt aanpassen om vrije radicalen te bestrijden.

woman standing on beach

Ga de afbraak tegen met deze huidverzorgingsproducten

Bij BEAUTYCOS hebben we een reeks geselecteerde producten die de huid beschermen tegen blauw licht.

Hieronder introduceer ik kort geselecteerde huidverzorgingsproducten van Doctor Babor die de huid beschermen tegen zowel UVA/UVB als blauw licht.

Het gezicht beschermen tegen UVA/UVB/blauw licht


Doctor Babor Protect Cellular matterende beschermer SPF 30

Deze SPF 30 zonnebrandcrème is matterend en ideaal voor wie zijn huid wil beschermen tegen schade door het milieu, zoals ouderdomsvlekken, vroegtijdige veroudering, droogtelijntjes en meer.
De crème heeft ook een lichtgewicht consistentie en SPF 30, die de huid beschermt tegen UVA- en UVB-stralen. Tegelijkertijd bevat het Babor’s unieke Protect Complex, dat de huid beschermt tegen schade veroorzaakt door infrarood en blauw licht/HEV, uitgezonden door zowel de zon als elektronische apparaten. Het product is parfumvrij en kan gebruikt worden door alle huidtypes.
Klik hier…

Doctor Babor Protect Cellular Protecting Balm SPF 50

Deze gezichtscrème met SPF 50 is ideaal voor wie zijn huid wil beschermen tegen schade door het milieu.
De crème bevat onder andere antioxidanten en vitamine E, die schade door pigmentvlekken, vroegtijdige huidveroudering, droogtelijntjes en nog veel meer tegengaat. Met SPF 50 beschermt deze balsem de huid tegen UVA- en UVB-stralen en bevat het unieke Protect Complex van Babor, dat de huid ook beschermt tegen schade veroorzaakt door infrarode stralen en blauw licht/HEV geproduceerd door de zon en elektronische apparaten.

De crème kan worden gebruikt na een peeling, diamantsnede, enz. Het is ook parfumvrij en geschikt voor alle huidtypes.
Klik hier om dit product te bekijken

Beschermt het lichaam tegen UVA/UVB/blauw licht


Doctor Babor Protect Cellular Body Protection SPF 30

Met deze breedspectrum body sun cream met SPF 30 verzorg je de lichaamshuid en bescherm je haar tegen alle aanvallen waaraan de huid wordt blootgesteld. Met onder meer antioxidanten en vitamine E voedt en verzorgt deze lichaamscrème de huid en gaat schade tegen zoals pigmentvlekken, vroegtijdige veroudering, droogtelijntjes en nog veel meer.

Doctor Babor Protect Cellular Body Protection met SPF 30 beschermt de huid tegen UVA- en UVB-stralen en bevat ook Babor’s unieke Protect Complex formule, die de huid beschermt tegen schade door onder andere infraroodstralen en opkomend blauw licht/HEV.
De crème is parfumvrij en kan gebruikt worden door alle huidtypes.

Klik hier voor dit product

De volgende merken produceren geselecteerde producten tegen blauw licht?