Make-up

Verwen uw voeten met een luxe pedicurebehandeling

Allereerst, wat is een pedicure? Pedicure is een behandeling voor de voeten die u zelf thuis of in een kliniek kunt doen. Een pedicurebehandeling zorgt ervoor dat uw voeten er beter verzorgd uitzien. De behandeling is pure zelfverwennerij en bestaat uit een voetenbad waarin uw nagels en eelt worden verzorgd en gehydrateerd. Tot slot kun […]

Allereerst, wat is een pedicure?

Pedicure is een behandeling voor de voeten die u zelf thuis of in een kliniek kunt doen. Een pedicurebehandeling zorgt ervoor dat uw voeten er beter verzorgd uitzien. De behandeling is pure zelfverwennerij en bestaat uit een voetenbad waarin uw nagels en eelt worden verzorgd en gehydrateerd. Tot slot kun je afsluiten met of zonder nagellak – het maakt niet uit, je voeten zien er na de pedicure echt goed uit.

Wat is inbegrepen in een pedicurebehandeling?

Wanneer u uw voeten een pedicurebehandeling geeft, beslist u zelf hoeveel van deze stappen u wilt doen. Hier is slechts een opsomming van wat bij een pedicurebehandeling in een kliniek inbegrepen is, en wat je thuis kunt doen. Geef je voeten:

Een voetbad
Vormen, knippen en vijlen van de nagels
De nagelriemen worden teruggeduwd
Verwijderen van eelt door vijlen
Een voetmassage
Een nagellak
Een schelp
Een voetmasker en voetcrème
Aanbrengen van nagellak of gellak

Als je deze hele gids volgt, beloven we dat je voeten je dankbaar zullen zijn.

Voordat je je nagels een mooie gellak geeft, moet je je voeten hebben voorbereid met een goede en grondige pedicure.

Moet je gelpolish op je tenen aanbrengen na een pedicure? – Denk er dus aan GEEN voetcrème te gebruiken voor en/of tijdens het aanbrengen van de nagellak. Hierdoor zal de nagellak niet goed aan de nagel hechten. Gebruik daarom in plaats daarvan een voetcrème na het aanbrengen van de nagellak.

Bij BEAUTYCOS bieden we een breed scala aan producten die u kunt gebruiken voor de ultieme pedicurebehandeling thuis. De aanbevolen producten staan vermeld in onze gids.

Verzacht uw voeten met een voetenbad

Het belangrijkste bij een pedicure is dat u uw voeten aan het begin een welverdiend voetenbad geeft. Hier moet u uw voeten verzachten, maar voorkomen dat ze helemaal oplossen. Verwen uw voeten daarom maximaal 15 minuten in een bad met warm water en voetzout.

Bij BEAUTYCOS vindt u veel verschillende voetbadzouten. Een van onze favorieten is dit 5 sterren beoordeelde Wonder Spa – Bath Crystals Golden Amber Saffron. Dit product is perfect voor het voetenbad en ruikt heerlijk. Het voetbadzout bevat natuurlijk zeezout en goudpigmenten die uw voeten een glamoureuze uitstraling geven en tegelijkertijd verzachten.

Sehen Sie sich unsere Fußbadesalz-Auswahl hier an…

Knip, vorm en vijl je nagels

Na het voetbad zijn de huid en de nagels zacht en soepel. Knip en vorm uw nagels daarom nu zoals u dat wilt. Vergeet niet dat het belangrijk is je teennagels goed te knippen om ingegroeide nagels te voorkomen. Knip uw teennagels daarom altijd recht af en vermijd het knippen van de zijkanten. Als u uw teennagels moet knippen, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor dit pakket van Eleganza, dat twee nagelknippers bevat, zowel voor de voeten als voor de handen.

Vijl nu je nagels, zodat ze niet gaan rafelen en niet verstrikt raken in sokken en dergelijke. Om uw nagels te vijlen kunt u bijvoorbeeld deze Sibel Nails voet- en nagelborstel met puimsteenkunst in het wit gebruiken. Deze vijl is een 2-in-1 product dat zowel een nagelborstel als een voetvijl bevat.


SIBELNails Fuß- Und Nagelbürste Mit Bimsstein

Oder Sie wählen dieses beliebte Scholl Velvet Smooth – Elektronisches Nagelpflegesystem. Diese elektrische Feile hat drei Köpfe, die Sie nach Ihren Bedürfnissen auswählen können. Das Gerät hat zwei verschiedene Geschwindigkeiten.

Druk de nagelriem op zijn plaats

Om het maximale uit uw nagels te halen en ze zo mooi mogelijk te maken, is het belangrijk dat u tijdens uw pedicurebehandeling de nagelriemen op hun plaats duwt. Zo zult u ook merken dat uw gellak of andere polijstmiddelen langer zo goed mogelijk blijven zitten.

Hier moet je een nagelriemduwer gebruiken of je duimnagel gebruiken om de dode huid/het uiteinde van de nagelriem op zijn plaats te duwen. Knip vervolgens de laatste dode witte huid af. Hier kunt u bijvoorbeeld kiezen voor deze TWEEZERMAN Grip & Snip nagelriemschaar met spiraalveer.

Eelt verwijderen

Niets is slechter voor het uiterlijk van de voeten dan eelt en gebarsten hielen. Eelt zet zich meestal af op de hiel, onder de voorvoet en op de tenen. Waar eelt voorkomt, is meestal waar de huid door de schoen wordt ingedrukt.

Om eelt te verwijderen kunt u deze TWEEZERMAN – Safety Slide Callus Shaver and Rasp gebruiken. Het verwijdert effectief eelt en maakt de huid van de voet glad.

Het is belangrijk niet te vergeten goede schoenen te dragen en ook niet te vergeten uw voeten dagelijks te verzorgen, bijvoorbeeld met een vochtinbrengende crème. Zo zul je merken dat je voeten niet zo slecht worden als wanneer je ze bijvoorbeeld maar 1-2 keer per jaar een pedicure geeft.

Exfoliërend voetmasker

Als je van exfoliërende maskers houdt, zorg er dan voor dat je geen exfoliërend masker gebruikt voordat je een gelnagellak aanbrengt. Exfoliërende maskers zorgen er namelijk voor dat eelt en dode huid er na 10-15 dagen afvallen. Waarbij het optimaler is om het eelt direct te verwijderen.

Wil je gewoon een goed resultaat voor je voeten, dan ligt een scrubmasker voor de hand om het hele jaar door zijdezachte en zomerklare voeten te krijgen, in plaats van een eeltschaaf. Zie bijvoorbeeld deze fantastische SALVEQUICK Exfoliating Socks die effectief dode huidcellen en eelt verwijderen.

Sehen Sie sich hier unsere der Auswahl an Fußmasken an…

Hydrateer uw voeten en geef ze de juiste voetcrème

Na het verwijderen van eelt, met een scrubmasker of een eeltschaaf, moeten je voeten nu echt verwend worden met vocht!

Omdat je het eelt hebt verwijderd voordat je een hydraterende voetcrème gebruikt, dringt de crème nog gemakkelijker in de huid. Een zeer goede voetcrème die wij aanbevelen is deze, AUSTRALIAN BODYCARE – Foot Cream.

Het is gewoon fantastisch voor het verzachten van hielen en voeten. Gebruik deze crème gerust één of twee keer per dag als uw voeten erg slecht zijn.

Sehen Sie sich hier unsere Auswahl an Fußcremes an…

Je hebt nu alle stappen achter de rug om je nagels mooi te maken.

Maak mooie nagels met nagellak

Als u een alles-in-één set wilt waarbij u alles krijgt voor een pedicurebehandeling van de nagels, dan is Le Mini Macaron de voor de hand liggende keuze, want hun pakketten bevatten alles. Zie bijvoorbeeld deze twee sets.

Sehen Sie sich hier unsere Auswahl von Le Mini Macaron an…

Als je op stap gaat, kun je net zulke mooie nagels krijgen als op de foto hier door een gelpolish aan te brengen. Als je het hele jaar door mooie nagels wilt, is deze gel nagellak methode perfect voor jou.

We hopen dat deze gids u mooie voeten geeft. We hopen ook dat u deze pedicure voetbehandeling durft te proberen.