Heren

Hoe verzorg je je baard?

Hier bieden we de ultieme gids over hoe je gemakkelijk je baard mooi en goed verzorgd kunt houden, of hij nu lang of kort is. Boarden groeien volledig natuurlijk, maar weinig mannen vergeten dat baarden ook haar zijn dat verzorgd moet worden – minstens evenveel als het haar op je hoofd. Was en reinig je […]

Hier bieden we de ultieme gids over hoe je gemakkelijk je baard mooi en goed verzorgd kunt houden, of hij nu lang of kort is.

Boarden groeien volledig natuurlijk, maar weinig mannen vergeten dat baarden ook haar zijn dat verzorgd moet worden – minstens evenveel als het haar op je hoofd.

Barburys professionel

Was en reinig je baard dagelijks

De baard wordt dagelijks blootgesteld aan temperatuurschommelingen, voedsel en andere zaken die speciale zorg vereisen. Maak de baard daarom dagelijks schoon met water en zeep. Het is belangrijk dat je een shampoo gebruikt die speciaal voor baarden is ontwikkeld om irritatie te verminderen. Maak er daarom een routine van om je baard ’s ochtends of ’s avonds te wassen. Dagelijks harsen zorgt voor een gezonder uitziende en glanzender baard. Als je merkt dat je baard gematteerd is of als je meer glans en zachtheid wilt, kun je een baardconditioner gebruiken.

Baard onderhouden met olie

Een goede baardolie is het toppunt van baardverzorging.
De olie dringt in het haar en voedt het haar van binnenuit, terwijl het tegelijkertijd de baard beter versterkt en glans geeft. Bovendien helpt baardolie om hard en weerbarstig haar af te leggen. Maak er indien mogelijk een gewoonte van om je baard ’s ochtends na het douchen in te smeren met baardolie. Zo verzorg je de baard en geef je hem glans en geur. Masseer de olie gewoon in de droge baard.

Trim de baard met een kam

Als je baard langer is dan een paar centimeter, is het belangrijk om hem te kammen met een baardkam. Kam je baard elke dag met een kam om klitten te voorkomen en hem er juist gezond, luchtig en vol uit te laten zien. Zorg ervoor dat je je baard minstens om de dag met een kam of borstel kamt.

De baard regelmatig trimmen en bijknippen

Zorg ervoor dat u de snor regelmatig trimt, zodat de haartjes niet buiten de bovenlip uitsteken. Gebruik hier eventueel een scheermes met een afstandskam. Net als de snor moeten ook de uiteinden van de rest van de baard regelmatig worden getrimd. Als vuistregel geldt: trim de punten ongeveer om de week. De baard blijft het gezondst als hij regelmatig wordt getrimd, zo worden versleten punten verwijderd en ziet het haar er gezonder, sterker en glanzender uit.


Als je ons bovenstaande advies opvolgt, krijg je een mooie, natuurlijke en glanzende baard waar je trots op kunt zijn.