Gezondheid Kinderen

Hoe vermaak je je kinderen thuis

Tegenwoordig zijn veel gezinnen met kinderen op zoek naar ideeën om hun kinderen te vermaken. We gaan er iets aan doen zodat je ze kunt activeren tijdens deze weken dat ze bij je thuis zijn. Entertainment-ideeën Zeepbellen maken Stuur de kinderen de tuin in met bellenblaas zodat ze veel frisse lucht krijgen. Bubbels zijn altijd […]

Tegenwoordig zijn veel gezinnen met kinderen op zoek naar ideeën om hun kinderen te vermaken. We gaan er iets aan doen zodat je ze kunt activeren tijdens deze weken dat ze bij je thuis zijn.

Entertainment-ideeën

Zeepbellen maken

Stuur de kinderen de tuin in met bellenblaas zodat ze veel frisse lucht krijgen. Bubbels zijn altijd een hit bij kinderen en een goed tijdverdrijf.

Hoe maak je je eigen bubbelwater

Je hebt nodig:
1 liter water
1/2dl. Afwasmiddel (velen raden Grøn Fairy aan, maar je kunt alles gebruiken)
1-2 EETLEPELS. Glycerine

  1. Roer het afwasmiddel en de glycerine door het water in een teiltje (of iets dergelijks).

  2. Roer dan voorzichtig zonder bellen te creëren

  3. Laat het een paar uur rusten zodat alles optimaal mengt

  4. Wanneer je het wilt gebruiken, roer je het gewoon door en is het klaar voor gebruik

Kijken de kinderen veel naar films op iPad, smartphone & Co. en stoort het je als je thuis moet werken? Dan kun je een slimme, kindvriendelijke koptelefoon voor ze kopen zodat ze de anderen in huis niet storen.
Laat de creativiteit van de kinderen de vrije loop met een schilderdoek dat ze kunnen beschilderen en vervolgens in de kamer kunnen ophangen.

Koop leuke stiften en glitters om mee te spelen en te tekenen. Dan heb je vermaak voor een paar uur, misschien zelfs een paar dagen. Speel kleur- en raadspelletjes met de kinderen zodat je de tijd samen als gezin op een leuke en leerzame manier kunt gebruiken.


MET SPELLETJES EN AMUSEMENT KUN JE DE HELE FAMILIE BIJEENBRENGEN. GEBRUIK BOETSEERWAS OM FIGUREN TE BEDENKEN EN TE RADEN. VORM TWEE TEAMS EN NEEM HET TEGEN ELKAAR OP OM TE ZIEN WIE HET BESTE KAN VORMEN EN GETALLEN KAN RADEN.

Maak van dagelijkse taken een makkie

Zelfs als de kinderen de hele dag thuis zijn, is het leuker om alledaagse taken te doen. Stuur de kinderen naar de badkamer met een badbom en laat ze rondspetteren in zeepwater en bubbels met hun strandbeesten. Laat ze uitkijken naar het tandenpoetsen met een nieuwe, spannende tandenborstel.