Haarzorg

Hoe roos verwijderen en voorkomen

Velen van ons hebben last van roos – hetzij als gevolg van een droge hoofdhuid, hetzij als gevolg van meer hardnekkige vormen van roos. In feite kan roos veel verschillende oorzaken hebben en daarom zijn er ook veel verschillende manieren om het te bestrijden. Wij hebben de beste tips en productaanbevelingen verzameld om van roos […]

Velen van ons hebben last van roos – hetzij als gevolg van een droge hoofdhuid, hetzij als gevolg van meer hardnekkige vormen van roos. In feite kan roos veel verschillende oorzaken hebben en daarom zijn er ook veel verschillende manieren om het te bestrijden. Wij hebben de beste tips en productaanbevelingen verzameld om van roos af te komen en je een gezonde en mooie hoofdhuid te geven.

Verschillende oorzaken van roos

De eerste stap in de behandeling van roos is uitzoeken welk type roos je hebt en wat de oorzaak is. Hier volgt een overzicht van de meest voorkomende oorzaken van roos.

Droge hoofdhuidd

De meeste mensen zullen kleine, droge schilfers opmerken als gevolg van een droge hoofdhuid. Dat kan komen door de wisseling van de seizoenen, vooral in de wintermaanden wanneer de lucht droog is. Het kan ook het gevolg zijn van te vaak je haar wassen, bijvoorbeeld als je huid gevoelig is voor je shampoo, of je baadt in heel heet water.

Een droge hoofdhuid kan meestal snel worden hersteld met een goede shampoo tegen roos die de hoofdhuid weer vochtig maakt. Probeer ook eens een shampoo zonder SLS (Sodium Laureth Sulfate) – een zeepstof die het product doet schuimen, maar ook uitdroogt.

Schuurtjem

Huid en hoofdhuid zijn altijd bedekt met een natuurlijke gist die de huidvernieuwing helpt reguleren. Veel dingen kunnen leiden tot een overgroei van deze gist, waardoor er meer huidcellen in de hoofdhuid komen en de overgestimuleerde huidvernieuwing plotseling overgaat in veel en zichtbare roos.

Bij psoriasis kan het helpen om met een gezonde levensstijl (verstandig slapen, verstandig eten en zoveel mogelijk stressvrije activiteiten) voor uw immuunsysteem te zorgen. Daarnaast kan overmatige schimmelaantasting praktisch worden bestreden met teerhoudende shampoo.

De schimmel gedijt het best in een vochtige hoofdhuid, zie hieronder onze tips voor een gezonde hoofdhuid.

PsoriasisP

Psoriasis is een veel voorkomende, erfelijke huidaandoening die in vele vormen voorkomt. Sommigen weten helemaal niet dat ze het hebben, anderen hebben meestal vette schubben op hun hoofdhuid en de ergste lijders hebben ernstig last van jeukende, vette schubben op verschillende plaatsen van het lichaam.

Vergeet niet dat u een combinatie van deze soorten roos kunt hebben, en het is een heel goed idee om een arts of huidspecialist om advies te vragen als u vermoedt dat de roos wordt veroorzaakt door eczeem en psoriasis, waarvoor vaak een behandeling op recept nodig is.

Vores anti-skæl-favoritter (fra venstre): System 4 Shale Oil Shampoo særligt til fedtet, irriteret hovedbund, Neccin Shampoo Dandruff Treatment 1 særligt til tør hovedbund, Philip B Anti-flake Relief Shampoo særligt til psoriasis og Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo der er en fantastisk all-round anti-skæl shampoo, vegansk og fri for parabener og sulfater.
Onze favorieten tegen roos: System 4 Shale Oil Shampoo speciaal voor de vette, geïrriteerde hoofdhuid, Neccin Shampoo Dandruff Treatment 1 speciaal voor de droge hoofdhuid, Philip B Anti-flake Relief Shampoo speciaal voor psoriasis Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo dit is een fantastische all-round anti-roos shampoo, veganistisch en vrij van parabenen en sulfaten.

Tips voor een gezonde hoofdhuid

Wat voor soort roos je ook hebt, een goede verzorging van je hoofdhuid is een goed uitgangspunt voor je roosbehandeling.

Vermijd het wassen van uw haar
Vermijd het te vaak wassen van je haar. Gebruik een goede droogshampoo zodat je de volgende wasbeurt een of twee dagen kunt uitstellen.

Droog het haar grondig
Vermijd slapen met vochtig haar. Dit verlengt de droogtijd en voorkomt dat vocht ontsnapt, wat roos verergert. Zorg er na het baden en wassen van het haar altijd voor dat u het grondig aan de lucht laat drogen of föhnt, zodat de huid kan ademen.

Trocknen Sie das Haar gründlich


Laat de hoofdhuid luchten
Vermijd ook het dragen van een hoed of het opsteken van je haar als het vochtig is. Hoeden verhinderen dat uw haar goed droogt, en hetzelfde geldt als u uw haar opsteekt met een elastiekje of een clip.

Voorkom
Gebruik preventief een shampoo tegen roos of een andere zachte shampoo als u gevoelig bent voor roos.


Effectief masker tegen roos

Naast een voedende shampoo tegen roos kun je je hoofdhuid ook verwennen met een heerlijk masker dat reinigt en voedt zonder uit te drogen. Je kunt het als volgt zelf maken:

  • Verwarm voorzichtig 1 dl kokosolie in een kleine pan tot het vloeibaar wordt en haal van het vuur. Het moet slechts lauw zijn.
  • Meng de vloeibare kokosolie met een theelepel Palmarosa/geranium olie en een halve theelepel. Tea tree olie.
  • Masseer het mengsel in de hoofdhuid (voor droog haar) en laat het een nachtje staan.
  • Vergeet niet een handdoek op het kussen te leggen om het te beschermen tegen de olie. Was het de volgende dag met een zachte shampoo.

Gebruik het masker elke dag totdat u voelt dat de roos merkbaar is verminderd. Bij terugkerende roos kunt u het masker dan preventief gebruiken.

U kunt ook een kant-en-klare oplossing van Moroccanoil gebruiken, waarmee u gemakkelijk kunt beginnen en die heerlijk en verzachtend werkt op de hoofdhuid. Moroccanoil Dry Scalp Treatment bevat onder andere geranium en salicylzuur, die goed zijn tegen roos.

Moroccanoil Dry Scalp Treatment – goed tegen roos.

Voel je vrij om je ervaringen met roos te delen in de commentaren. Wat werkt voor jou? En wat werkte niet?

Viel Erfolg bei der Schuppenbehandlung!