Gezondheid Huidzorg

Gezond en mooi met vitaminen voor de huid

Vooral tijdens de wintermaanden kan het moeilijk zijn om de huid mooi en blijvend te laten stralen. Er kunnen puistjes verschijnen en acne, droogheid en een ongelijkmatige teint kunnen een uitdaging zijn. Er zijn veel uitstekende crèmes, pomades en andere gezichtsverzorgingsproducten die je kunt proberen, maar als ze niet het gewenste effect hebben, mis je […]

Vooral tijdens de wintermaanden kan het moeilijk zijn om de huid mooi en blijvend te laten stralen. Er kunnen puistjes verschijnen en acne, droogheid en een ongelijkmatige teint kunnen een uitdaging zijn. Er zijn veel uitstekende crèmes, pomades en andere gezichtsverzorgingsproducten die je kunt proberen, maar als ze niet het gewenste effect hebben, mis je misschien belangrijke vitamines voor de huid.

Waarom zijn vitamines belangrijk voor de huid?

Je vraagt je misschien af wat vitamines nu echt voor verschil maken voor de huid? Vitamines komen van nature voor in het lichaamseigen systeem. Ze zijn essentieel voor je functioneren als mens, omdat ze de werking van het skelet, het immuunsysteem, de spieren en de slijmvliezen in stand houden. Daarnaast zijn ze ook nodig voor de gezondheid van je haar, huid en tanden. Zoals je weet is de huid het grootste orgaan in het lichaam, dus is het ook om gezondheidsredenen belangrijk dat je er goed voor zorgt. Als je bepaalde huidproblemen hebt, kun je gemakkelijk een tekort hebben aan de mineralen en bouwstoffen die ze nodig hebben om zich op te bouwen. In plaats daarvan kun je dit op andere manieren bereiken, door te investeren in een huidsupplement of vitamines.

Vitamine A, B en D voor de huid tegen acne, roodheid en droogheid

De voor de hand liggende keuze als je effectieve vitamines nodig hebt tegen een droge huid en olieproductie zijn vitamine A, B en D. Deze zorgen ervoor dat de huid de juiste hoeveelheid hydraterende en noodzakelijke oliën produceert. Ernstige acne wordt bijvoorbeeld vaak veroorzaakt door een huid die te veel olie produceert. Maar B, D en A vitaminen voor de huid kunnen helpen. Als je ook een droge huid, roodheid of neiging tot irritatie hebt, kan dit ook te wijten zijn aan een te lage productie in de huid. Vitamine C is ook je held als je veel variatie in je huidskleur hebt, omdat het beschermt tegen schade door de zon en pigmentatie.

Gebruik vitamine C en E om huidcellen te vernieuwen

Als je op dit moment geen problemen hebt met teint, droogheid of acne, kunnen vitamines voor de huid ook preventief werken. Ze kunnen bijvoorbeeld de celvernieuwing van de huid aanzienlijk beïnvloeden. Dit betekent simpelweg dat waar de huid met het ouder worden grijzer en doffer kan lijken, het aanvullen van de huid met vitamine C en E kan helpen om glans, stevigheid en vocht toe te voegen. Beide hebben een vergelijkbaar effect: ze versterken het herstel en verminderen het verouderingsproces van cellen. Vooral vitamine E kan daarom de jeugdigheid van de huid behouden en beschermen.

Heb je een vitaminesupplement voor de huid nodig? Bekijk onze selectie hier.