Haarzorg

FAQ voor de Curly Girl Methode

7 maanden geleden begon Maria te leven volgens de Curly Girl-methode. De methode staat wereldwijd bekend om het nieuw leven inblazen van droge, doffe en weerbarstige krullen. Lees meer over Maria’s ervaring met de methode en krijg tegelijkertijd antwoord op veelgestelde vragen. Misschien schuilt er in jou ook wel een Curly Girl. Bekijk Maria’s voor-en-na […]

7 maanden geleden begon Maria te leven volgens de Curly Girl-methode. De methode staat wereldwijd bekend om het nieuw leven inblazen van droge, doffe en weerbarstige krullen. Lees meer over Maria’s ervaring met de methode en krijg tegelijkertijd antwoord op veelgestelde vragen. Misschien schuilt er in jou ook wel een Curly Girl.

Bekijk Maria’s voor-en-na foto’s aan het einde van het bericht.

Curly Girl-Startup

Toen ik voor het eerst over de Curly Girl Methode hoorde, leek het allemaal zo verwarrend, want een Curly Girl zijn is niet alleen wassen en stylen. Een echte krullenbol zijn is een levensstijl met een aantal regels waar je naar leeft.

Ik wilde overstappen op de Curly Girl methode om gezonder haar en meer gedefinieerde krullen zonder pluis te krijgen. Ondanks het woord Curly Girl kan de methode eigenlijk door iedereen gebruikt worden die goed voor zijn haar wil zorgen.

Ik ben nu 7 maanden bezig met de methode en heb in die tijd veel vragen gehad over de methode. Ik zal daarom proberen een aantal van de vele vragen te beantwoorden die je zou kunnen hebben als nieuw krullenmeisje in een verwarrende krullenmeisjeswereld.

Vragen, vragen, vragen?

Welke producten moet ik kopen?

Als je deze methode voor het eerst gebruikt, moet je eerst een conditioner kopen die als je “shampoo” fungeert en een goede conditioner. Daarna moet je experimenteren om uit te vinden wat werkt voor jouw haar. Je kunt ook gemakkelijk dezelfde conditioner gebruiken voor het wassen en conditioneren.

Daarnaast moet je stylingproducten vinden die geschikt zijn voor jouw haar. Om te beginnen zou ik een goede krulcrème en gel met veel hold aanraden.

Vergeet niet dat alle producten vrij moeten zijn van sulfaten, minerale olie, was, droogalcohol en siliconen.

Bekijk hier het uitgebreide assortiment door Curly Girl goedgekeurde producten van BEAUTYCOS.

Wat is de laatste wassing?

De laatste wasbeurt is een “heilige handeling” die je doet voordat je helemaal los gaat met de Curly Girl-methode. Onzin, de laatste wasbeurt is een haarspoeling waarbij je je haar ontdoet van alle siliconen die je tot nu toe in je haarproducten hebt gebruikt. De enige manier om siliconen uit je haar te wassen is met agressieve reinigende sulfaten. Daarom was je je haar nog een laatste keer met een shampoo die rijk is aan sulfaten. Daarna ben je klaar om een echte krullenbol te worden.

Wat is Co-Wash?

Co-wash staat voor wash only with conditioner, wat betekent dat conditioner wordt gebruikt in plaats van shampoo.

Wat is het verschil tussen een wash conditioner en een low-poo shampoo?

Beide producten bevatten reinigende ingrediënten, maar een wasbalsem/reinigingsbalsem bevat veel mildere reinigingsmiddelen. Daarom kun je het beste een wasbalsem gebruiken en deze gedurende 5 minuten goed in de hoofdhuid masseren.

Als het gewoon niet werkt voor je haar om conditioner te gebruiken voor het wassen, kun je als laatste redmiddel kiezen voor de low-poo methode, waarbij je een sulfaatvrije shampoo gebruikt. Je kunt ook afwisselen.

Hoe weet ik of mijn haar een tekort aan proteïnen of vocht heeft?

Om de juiste producten voor je haar te vinden, moet je eerst een rektest doen. De rektest vertelt je of je moet gaan voor producten met voornamelijk proteïne of vocht.

Neem een droge haarlok en rek hem zo ver mogelijk uit voordat hij breekt.

Te veel vocht: Als je je haar veel kunt rekken voordat het breekt, betekent dit dat je haar te veel vocht bevat. Kies daarom voor producten met veel proteïne.

Te veel proteïne: Als je haar daarentegen bijna onmiddellijk breekt en een beetje aanvoelt als stro, dan heeft je haar veel verzorging en vocht nodig.

Perfecte balans: als je je haar een beetje kunt uitrekken en het daarna weer dezelfde lengte krijgt zonder te breken, dan is er sprake van een gezonde vocht/eiwitbalans.

Kan ik een haarborstel gebruiken?

Gebruik geen haarborstel om je haar te ontwarren als je de Curly Girl-methode gebruikt. Kam je haar in plaats daarvan gewoon met je vingers in de badkamer als je haar nat en verzorgd is, want dit is veel zachter voor je haar en je voorkomt dat je je haar beschadigt en strengen afbreken. Als vingerkammen niet werkt voor jou, kun je een kam met grove tanden gebruiken.

Voor styling kun je echter zeker een borstel gebruiken die ver tussen de rijen zit, zoals z Denman D3, verkrijgbaar in vele mooie designs. Hier hoef je alleen elke tweede rij borstelharen uit de borstel te halen. De borstel is perfect voor het verdelen van je stylingproducten in het haar en zorgt voor minimale pluis.

Waarom kan ik geen warmte gebruiken?

De hitte van stijltangen, krultangen en föhns zorgt voor extreme stress op de haarstrengen, waardoor je krullen hun mooie pluisvrije vorm verliezen. Daarom is het belangrijk dat je als Curly Girl je mooie krullen niet verhit. Je kunt je haar echter wel föhnen met een aangesloten diffuser op de laagste snelheid en de laagste warmte. Probeer je haar eens aan de lucht te drogen in plaats van een diffuser te gebruiken en kijk wat voor jou het beste werkt.

Is dit goedgekeurd?

Het kan een jungle zijn om je een weg te banen door de vele verboden ingrediënten. Als beginner printte ik mijn eigen lijst met ingrediënten die niet in mijn producten mochten en hing die op de koelkast. Na verloop van tijd heb ik de meeste eindjes uit mijn hoofd geleerd, zodat ik producten snel kan doorzoeken op goedgekeurde ingrediënten.

Wanneer kun je resultaten verwachten?

Wacht, het kan lang duren! Ik zit zelf midden in het proces en ik weet dat ik gewoon moet volhouden om mijn haar mooi en pluisvrij te maken. Sommige krullende meiden ervaren al na de eerste keer spoelen een aanzienlijke verbetering, maar pas als je de code hebt gekraakt en de juiste producten en stylingmethoden voor je haar hebt gevonden, zie je de uiteindelijke resultaten. Verwacht dat het wel een jaar kan duren voordat je haar zit zoals je wilt. Geef dus NIET op na een paar maanden.

Bekijk Maria’s resultaat na slechts 7 maanden met de methode

Der Beitrag wurde von Maria Andersen, E-Commerce-Koordinatorin bei BEAUTYCOS, verfasst.Indlægget af er skrevet af Maria Andersen, E commerce koordinator hos BEAUTYCOS.