Haarzorg

De perfecte strandlook voor je haar

Voor de mooiste strandgolven hoef je niet per se de hele dag op het strand door te brengen. In dit blogartikel laten we je zien hoe je de mooiste getextureerde strandlook kunt bereiken zonder naar het strand te gaan. Strandhaar betekent meestal golvend, licht warrig en getextureerd haar. Om deze look te creëren is het […]

Voor de mooiste strandgolven hoef je niet per se de hele dag op het strand door te brengen. In dit blogartikel laten we je zien hoe je de mooiste getextureerde strandlook kunt bereiken zonder naar het strand te gaan. Strandhaar betekent meestal golvend, licht warrig en getextureerd haar. Om deze look te creëren is het echter niet nodig om natuurlijke golven te hebben. Je kunt het net zo goed bereiken met steil haar.

Voorbereiding

Om de beach look te bereiken mag je haar niet pas gewassen zijn. Zorg ervoor dat er meer dan twee dagen zijn verstreken na de laatste wasbeurt. Dit is vooral omdat het moeilijker is om de juiste textuur te krijgen met pas gewassen haar – vooral als je haar van nature steil is. Als je je haar wast, moet je ook een volumegevende shampoo en conditioner gebruiken. Redken Beach Envy Volume is een volume set die volume en textuur toevoegt aan het haar. De set bevat ook Redken Beach Envy Volume Wave Aid – een stylingproduct dat in handdoekdroog haar wordt gewerkt. Zo kun je de natuurlijke beweging van het haar ondersteunen, meer structuur aanbrengen en het haar nog zachter maken zodat het niet stijf en droog aanvoelt.

Beach haare

Gebruik een volumemousse

Moroccanoil heeft een geweldige mousse genaamd Moroccanoil Beach Wave Mousse die natuurlijke golven en krullen versterkt zonder het haar te ontdoen van vocht.
De mousse bevat arganolie, die het haar op natuurlijke wijze voedt en golven accentueert. Breng de mousse aan op nat haar en verdeel zorgvuldig. Kneed het haar goed door om ervoor te zorgen dat er krullen en golven ontstaan. Laat het haar vervolgens aan de lucht drogen of gebruik een föhn met een diffuser.

Ten slotte wordt een texturizer aan het haar toegevoegd

Voor de laatste stap raden we aan een texturizer of zoutwater spray te gebruiken die je die typische surferlook geeft, alsof je de hele dag op de golven hebt gezeten. Het laat je haar er nog levendiger uitzien en voegt textuur toe. Hier zijn enkele van onze favorieten:

Philip B Maui Wowie Beach Mist
Deze Beach Mist zorgt voor meer structuur en volume. Breng gewoon wat aan op nat haar voor een verzorgde en gedefinieerde beach look. De spray ruikt aangenaam naar gardenia’s en orchideeën. Gewoon de fles schudden, een beetje in het haar sprayen en goed laten drogen.

Beach haare

TIGI Bed Head Queen Beach
Deze textuurspray met zout droogt in een handomdraai en geeft volume en textuur. Het kan worden gebruikt om de perfecte strandlook te bereiken die doet denken aan zonnige dagen aan zee. De spray bevat hoogwaardig zout uit Bali en kan op nat of droog haar worden aangebracht.

Beach haare

Bumble and Bumble Surf Infusion Spray
Als u een getextureerde look met een gezonde glans wilt, is deze spray met olie en zout water precies wat u nodig hebt. De spray accentueert zachte golven en zorgt voor een gezonde glans. Bovendien hydrateert hij het haar, wat vooral handig is voor droge punten en zorgt voor een gezonde beach look.

Beach haare