Huidzorg

De juiste peeling…

Een lief kind heeft vele namen. Hetzelfde geldt voor deze huidoptimaliserende behandeling. Je hebt vast wel eens gehoord van scrubben en je hebt het waarschijnlijk ook wel eens geprobeerd, maar hoeveel weet je eigenlijk echt over deze huidverzorgingstechniek?

Een lief kind heeft vele namen. Hetzelfde geldt voor deze huidoptimaliserende behandeling.

Je hebt vast wel eens gehoord van scrubben en je hebt het waarschijnlijk ook wel eens geprobeerd, maar hoeveel weet je eigenlijk echt over deze huidverzorgingstechniek?

Waarom zou ik pellen?

Exfoliëren verwijdert dode huidcellen, stimuleert celvernieuwing en zorgt voor een optimale bloedcirculatie. Zo krijg je een veel gezondere huid en dit is ook een goede verdediging tegen tekenen van veroudering.

De dode huidschilfers die op het huidoppervlak liggen worden langzaam afgestoten en dit tempo kan wat hoger worden gezet. Door de dode en grauwe huid eraf te scrubben, zul je merken dat de huid helderder wordt en veel mooier en gezonder gaat stralen.

Exfoliëren is ook een heel goed hulpmiddel voor degenen onder jullie die de neiging hebben om verstopte poriën te hebben. Door het huidoppervlak een paar keer per week te scrubben, zorg je ervoor dat de kanaaltjes in de huid niet verstopt raken en de talg gemakkelijk kan ontsnappen en zich niet ophoopt in de huid en uiteindelijk een mee-eter of puistje wordt.

Hoe vaak moet ik een peeling gebruiken?

De meeste scrubs moeten 2 tot 3 keer per week gebruikt worden voor het beste resultaat, maar lees altijd de instructies op het product.

De meeste scrubs moeten 2 tot 3 keer per week gebruikt worden voor het beste resultaat, maar lees altijd de instructies op het product.

Ondanks dat je een gevoelige huid hebt, mag je gerust exfoliëren, maar in sommige gevallen kan de huid zo gevoelig zijn dat je mechanische exfoliatie moet vermijden en een chemische of enzymatische scrub moet gebruiken.

Hieronder kun je zien welke peeling perfect bij jouw huid past.

Droge en vochtarme huid: Babor Cleansing Sugar Oil Peeling is een vette, balsemachtige massa met grote suikerkorrels die voeden en exfoliëren. Het product maakt de huid gevoed en soepel.

Vette en onzuivere huid: Murad Reform Skin Smoothing Polish is ideaal voor wie een exfoliërende polish met kleine korreltjes wil. Het bevat ook glycolzuur en salicylzuur die olie en talg van de huid oplossen.

Ruwe en oneffen huid: Caudalie Deep Cleansing Exfoliator bevat kleine natuurlijke microkorreltjes gemaakt van maïs die de imperfecties (vaak mee-eters) op de neus en elders effectief polijsten. Grapefruit, munt en zoete sinaasappel geven een weldadig gevoel en maken de huid glad en vrij van onzuiverheden.

Gevoelige en tere huid: De Babor Cleansing Gentle Peeling is geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid. Fijne, afgeronde perzikpitten exfoliëren op milde wijze, terwijl plantaardige lipiden een hydraterend effect hebben op de huid.

Gepigmenteerde huid: Murad Environmental Shiels Intensive-C Radiance Peel is een super ideale optie. De meeste peelings hebben enig effect op hyperpigmentatie, afhankelijk van de oorzaak van je pigmentvlekken.

Verschillende soorten schillen

Mechanische exfoliatie – Exfoliëren of scrubben met fysiek materiaal: Een mechanische exfoliant is een product dat korrels, organisch materiaal, bolletjes of andere dingen bevat die gebruikt worden om onder andere dode huidcellen te verwijderen.

Huidtypes die mechanische peelings kunnen gebruiken:

  • Klassieke gemengde huid
  • Normale huid
  • Vette huid
  • Droge huid
  • Rijpe huid

Chemische peeling / fruitzuurpeeling – Peeling op basis van zuur:
Een chemische peeling is een vorm van peeling waarbij zuur wordt gebruikt om de dode huidcellen “weg te etsen”. Fruitzuur is een chemische peeling die tegenwoordig veel wordt gebruikt in onze professionele en persoonlijke huidverzorging. De chemische peeling is uniek omdat deze veel dieper in de huid doordringt dan elke andere peeling. Het kan daarom ook sommige problemen oplossen die mechanische en enzymatische peelings niet kunnen oplossen omdat ze niet zo diep in de huid werken.

Huidtypes die chemische/fruitzuurpeelings kunnen gebruiken:

Klassieke gemengde huid
Normale huid
Vette huid
Droge huid
Onzuivere huid
Rijpe huid
Gevoelige huid

Enzym – Alkalische scrub die dode huidcellen en huidverklevingen oplost:
Een enzympeeling werkt op het huidoppervlak en is ideaal voor het verminderen van mee-eters, ongelijkmatige textuur en een gedehydrateerd oppervlak. De enzymen verbreken de bindingen tussen de dode huidcellen, zodat je na gebruik alles wat moe en saai is kunt ‘wegspoelen’.

Huidtypes die enzympeeling kunnen gebruiken:

Klassieke gemengde huid
Normale huid
Vette huid
Droge huid
Rijpe huid
Onzuivere huid
Gevoelige huidKlassische Mischhaut

Wat is microplastic en komt het voor in producten?

Wat is microplastic?
Microplastics zijn zeer kleine plastic deeltjes, tussen 1 micrometer en 5 mm groot. Het zit niet alleen in cosmetica, maar ook in de lucht om ons heen, in het water in onze tuin en in ons voedsel.

Waarom microplastic in huidverzorgingsproducten?
Microplastic is een veelgebruikt ingrediënt in huidverzorgingsproducten, vooral als schuurkorrels in onder andere lichaams- en gezichtsscrubs.

Als je microplastics in je producten wilt vermijden, moet je de volgende ingrediënten vermijden:

  • Polyethylen (PE) PMMA
  • Polyethylene terephthalate (PET)
  • Polypropylene (PP)