Make-up

De 3 grootste TikTok make-up trends …en tips die je moet weten

Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste trends in de make-up wereld, dan is TikTok de place to be. Hier vind je veel make-up inspiratie en we hebben de 3 beste, meest virale TikTok make-up trends van de winter hier voor je verzameld. Illegal Length  De eerste categorie behoort op zich niet […]

Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste trends in de make-up wereld, dan is TikTok de place to be. Hier vind je veel make-up inspiratie en we hebben de 3 beste, meest virale TikTok make-up trends van de winter hier voor je verzameld.

Illegal Length 

De eerste categorie behoort op zich niet tot de TikTok make-up trends, maar is desondanks geëxplodeerd in populariteit – in die mate dat ons kamp uiteen is gereten. We hebben het natuurlijk over de TikTok Mascara Maybelline Illegal Length. Het borsteltje is een herontwerp van het typische model en heeft 6 contactpuntjes voor een gelijkmatigere verdeling van de mascara – waardoor het een van de meest gedeelde TikTok make-up trends is geworden.

Het begon allemaal toen Katie Hub, de koningin van de mascararecensies, een video deelde over dit wonderproduct van Maybelline. Ze beschreef een effect op haar wimpers dat gelijk stond aan “Instant Lash Extensions”. De gebruikte formule verlengt de vezels van je wimpers, waardoor ze er waardevoller uitzien.

Maybelline heeft ook eerder achter andere virale TikTok make-up trends binnen het mascara genre gezeten, zoals hun Sky High die in het verleden dezelfde explosieve publiciteit heeft gekregen.

The Dot Method

Chloe Morello, makeup hack The Dot Method

Een van de meest voorkomende TikTok make-up trends is de Dot Methode, ook wel bekend als de één-laag make-up techniek. Initiatiefnemer is influencer Chloe Morello, die haar beauty hack voor een natuurlijke en tijdbesparende look deelde omdat ze er genoeg van had dat make-up zich op haar gezicht verzamelde en er vettig en gerimpeld uitzag door alle producten die ze moest gebruiken.

Deze TikTok-techniek voor make-up trends is een heroverweging van de traditionele methode voor het aanbrengen van cosmetica. De typische make-up routine zou bestaan uit verschillende lagen; eerst foundation, dan concealer, dan contour, blush enzovoort. Maar in plaats daarvan smeert Chloe al haar huidproducten in één keer op haar gezicht als kleine stipjes, die overeenkomen met de plekken waar ze ze normaal gesproken zou aanbrengen. Maar dan als één laag.

Om deze TikTok trend voor foundation uit te proberen, gebruik je gewoon je gebruikelijke make-up arsenaal. Het enige waar je speciaal op moet letten is dat je een geschikte setting spray hebt, zodat je de producten permanent vochtig kunt houden zonder dat ze uitdrogen. Hiervoor heb je een geschikte gezichtsmake-upkwast nodig. Vergeet ook niet om de producten voor de lichte huid eerst te mengen en de donkere als laatste.

Cold Girl 

I'm cold girl, makeup tiktok trend (Kylie Jenner)

De laatste van onze TikTok make-up trends is perfect voor de winter, want hij is geïnspireerd op dit seizoen. Een coole look die nabootst hoe je huid eruitziet na een avontuurlijke wandeling in de sneeuw. “Cold Girl” is een van de Tiktok make-up trends die al deze elementen bevat, en je kunt hier lezen hoe je dat doet.

Miljoenen mensen hebben de “I’m Cold” look gezien en leuk gevonden toen Jessaca Zhang, Gjuanita of Imsimplysteph hem gebruikten – of Kylie Jenner zelf. Het is eigenlijk een van de eenvoudigere TikTok make-up trends, omdat het allemaal draait om je make-up keuzes als je voor de spiegel staat.

Voor de juiste look heb je een eenvoudige basis nodig van bijvoorbeeld foundation en een natuurlijke blush die bij je huidskleur past zonder te opvallend te zijn. De blush moet de wangen, slapen, onder de ogen, onder de onderlip en op het puntje van de neus sieren. Maak de look af met een rode lippenstift en dan heb je een van de hipste Tiktok make-up trends….