Haarzorg

Daarom werd ik een Curly Girl

Ik heb altijd veel natuurlijke krullen gehad, maar door de jaren heen hebben kleur, hitte enz. mijn haar veranderd in een droge hooiberg met niet veel krul. Een vriendin vertelde me over de CG-methode en toen ben ik begonnen. Lees over Pia’s ervaring met de Curly Girl methode in dit bericht. Curly Girl – kortom […]

Ik heb altijd veel natuurlijke krullen gehad, maar door de jaren heen hebben kleur, hitte enz. mijn haar veranderd in een droge hooiberg met niet veel krul. Een vriendin vertelde me over de CG-methode en toen ben ik begonnen. Lees over Pia’s ervaring met de Curly Girl methode in dit bericht.

Curly Girl – kortom

De Curly Girl Methode is een heel speciale haarverzorgingsroutine voor diegenen die hun natuurlijke golven en krullen willen accentueren. De methode komt uit het boek van Lorraine Massey: Curly Girl: The Handbook, dat langzamerhand een wereldberoemd fenomeen is geworden en nu wereldwijd door mannen en vrouwen wordt gebruikt.

De methode rekent onder andere af met het gebruik van shampoo en verwarmers en vervangt deze door conditioner en verschillende stylingproducten zonder krulbeschadigende ingrediënten.
Voor sommigen is het een uitgebreide methode, maar voor de meesten is het resultaat de moeite waard.

Lees over Pia’s ervaring met de Curly Girl methode en zie het fantastische resultaat na slechts 4 maanden gebruik van de methode.

Pia’s krullen vóór de Curly Girl Methode

Hoe ben ik een Curly Girl geworden?

Ik heb altijd veel natuurlijke krul gehad. Maar in de loop der jaren hebben boten, kleur, hitte, enz. mijn haar veranderd in een droge hooiberg die niet veel krul meer had. Een vriendin begon met de methode en vertelde me erover. Ze had het destijds gespot op Instagram. Ik werd nieuwsgierig, deed een beetje onderzoek en ging langzaam aan de slag. Ik begon met kopen: Zoals ik cowash en leave-in om te beginnen, kocht een katoenen t-shirt en toen ging ik aan de slag. Het was verbazingwekkend wat er in korte tijd gebeurde.

Pia leeft nu 4 maanden met de methode en ze merkt nu al dat haar krullen minder pluizen en veel meer gedefinieerd zijn.

Mijn tip voor de Curly Girl Methode

  • Gebruik een katoenen T-shirt in plaats van een handdoek. (Knuffel met T-shirt om overtollig water te verwijderen) na het weken. Het creëert veel meer gedefinieerde krullen voor mij.
  • Slaap met een satijnen/zijden capuchon of een satijnen/zijden kussensloop. Het is zachter voor het haar en beschadigt de krullen dus niet zoals katoen. Met de kap kan ik mezelf soms zelfs besparen op het doen van mijn haar de volgende dag… Hier kan ik het haar gewoon vasthouden.
  • Als je je haar föhnt, moet dat altijd op een zo laag mogelijke warmte. Houd het haar gerust 60 seconden of langer vast voordat je de diffuser verwijdert. Dit zorgt voor minder pluizen.

Status na 4 maanden als Curly Girl

“Ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb…”
Het duidelijke resultaat is echt gekomen nadat ik veel van het doffe en droge haar heb afgeknipt. Nu begin ik echt de krullen te definiëren, vanaf het begin heb ik zachtere krullen met veel veerkracht. Ik heb mijn haar getonifieerd met een goedgekeurde CG-tint die langer zou moeten blijven zitten dan normale zilvershampoo. Dit is echter nog in de testfase.
Ik kijk ernaar uit om ermee door te gaan en ik weet zeker dat de resultaten op de lange termijn fantastisch zullen zijn.

Hartelijk dank aan Pia voor het delen van haar verhaal en ervaringen met de Curly Girl Methode.

Dit blogartikel zal voortdurend worden bijgewerkt met Pia’s ervaringen en goede tips en trucs.