Huidzorg

Face Sculpting: natuurlijke anti-veroudering en ontspannende huidverzorging

Het gezicht heeft 43 spieren en je gebruikt ze allemaal regelmatig, waardoor je rimpels en lijntjes krijgt naarmate je ouder wordt. Een steeds meer gebruikte manier om ontspannende anti-aging huidverzorging te bieden op een natuurlijke en kosteneffectieve manier is gezichtssculptuur. Lees hier hoe je het doet, wat je nodig hebt en hoe je het beste […]

Het gezicht heeft 43 spieren en je gebruikt ze allemaal regelmatig, waardoor je rimpels en lijntjes krijgt naarmate je ouder wordt. Een steeds meer gebruikte manier om ontspannende anti-aging huidverzorging te bieden op een natuurlijke en kosteneffectieve manier is gezichtssculptuur. Lees hier hoe je het doet, wat je nodig hebt en hoe je het beste kunt beginnen.

Wat is face shaping?

Face Sculpting – of innerlijke gezichtsbehandeling – is een massagetechniek die de huid op een nieuwe en innovatieve manier stimuleert. De methode bestaat voornamelijk uit het rekken en ontspannen van de gezichtsspieren, wat gebeurt door borstel- en massagebewegingen rond de huid. Dit stimuleert de bloedsomloop, de bloedsomloop en ontspant de lijntjes die zich als rimpels aftekenen. Met een professional duurt dit deel ongeveer 40 minuten.

Dit wordt gevolgd door de zogenaamde buccale massage, waarbij je je vingers in je mond stopt en zo het gezicht van binnenuit masseert terwijl je continu van buitenaf werkt. Zo’n techniek is vooral effectief voor de gelaatstrekken rond de mond en de kauwspieren en zou 20 minuten duren met een facial shaping masseuse.

Kies gezichtscontouring in plaats van Botox

Voor degenen die geen speciale injecties of Botox willen maar er toch jong uit willen zien, is gezichtsmodellering een goed alternatief waarvan toch is bewezen dat het een antiverouderingseffect heeft. Een grondige massage en stretching van de gezichtsspieren zorgt ervoor dat de vorming van rimpels en lijntjes rond de lippen en het gezicht wordt vertraagd.

De face shaping heeft ook een ontspannend effect door knopen en gespannen spieren in het gezicht los te maken. Tegelijkertijd ziet de huid er daarna ook stralender uit, omdat opstaande plekken en rimpels rond de ogen worden gladgestreken.

Hoe je zelf het gezicht kunt vormgeven

Zelfs als je geen professional bent, kun je jezelf zachtjes masseren voor een gladdere en gezondere huid. Het wordt aanbevolen om het één keer per week te doen, en het laat vooral resultaten zien voor mensen van 35 jaar en ouder. Je kunt ook een gezichtshulpmiddel aanschaffen voor een nog effectievere massage. Hier zijn een paar verschillende opties:

Gua Sha

Een goede investering is een Gua Sha, een massagesteen met een unieke vorm die perfect ontworpen is om druk uit te oefenen op het lichaam. Een voor de hand liggende model Gua Sha voor je massage zou deze kunnen zijn.

Jade Roller

Als je een automatisch proces wilt dat de druk gelijkmatiger over de huid verdeelt, kan een jade roller ook een grote hulp zijn bij het vormgeven van je gezicht. Hier raad ik bijvoorbeeld deze aan, die van de hoogste kwaliteit is.

Bij BEAUTYCOS hebben we een breed aanbod van verschillende effectieve middelen voor baden, huidverzorging en anti-aging. Bekijk de hele selectie glam tools en zelfmassage tools hier. Je vindt hier ook andere artikelen en producten voor zelfverwennerij en zelfverzorging.